maandag 30 september 2024

Lekker lachen in de klas

 Af en toe een lachmomentje in de klas kan eens leuk zijn. Na een verspreking verstonden we met z'n allen 'allemaal betaald' in plaats van 'on met la patat'. De juf kwam niet meer bij van het lachen. Eens lekker dansen op het nummer 'allemaal betaald' kon dus niet ontbreken. En dat op een maandagmorgen waarbij nog niet iedereen goed wakker was...

vrijdag 27 september 2024

Taalinitiatie Frans

 Elke vrijdag het laatste uurtje maken de leerlingen kennis met de Franse taal. Vandaag hebben we de kleuren geoefend en geteld tot tien. Dit met bijvoorbeeld het spel 'zeeslag'.




Groepswerk

 Tijdens de lessen Wo werken we vaak in groepjes. Op deze manier leren de kinderen omgaan met iedereen. Ze doen het alvast fantastisch.

woensdag 25 september 2024

maandag 23 september 2024

scholenveldloop

 TROTS is het enige woord dat ik hier kan gebruiken. Ze hebben het allemaal maar weer gedaan. Een dikke proficiat!


donderdag 19 september 2024

Verwijswoorden leren moet toch niet saai zijn?

We bleven goed in beweging tijdens ons oefenmoment van de verwijswoorden. Met de zon op onze snoet was het fijn om dit buiten te doen. 


woensdag 18 september 2024

Tussendoortje

 Er komt heel wat leerstof op de kinderen af. Af en toe doen we met de klas een bewegingstussendoortje met 'beweegbuddy'. Nadien zijn we terug klaar om verder te gaan met de les.


vrijdag 13 september 2024

Uitstap Brussel

 Vandaag deden we een stripwandeling doorheen de stad Brussel. Na heel wat kilometers in de benen te hebben mochten we in de namiddag genieten van een rondleiding in het stripmuseum.


maandag 9 september 2024

Wie is het?

Wat is een gesloten vraag nu precies? Via het spel 'Wie is het?' leerden we dat gesloten vragen ja-neenvragen zijn.


dinsdag 3 september 2024

Een zoektocht

 Tijdens de eerste schoolweek deden we een zoektocht. De juf verstopte enkele QR-codes doorheen de school. Achter elke code was er een opdracht verstopt. Via deze verschillende opdrachten (memory, de klok, de tafels, zoek de verschillen, kruiswoordraadsel, ...) moesten de leerlingen letters bemachtigen. Met die letters konden ze de woorden 'SAMEN STERK' maken.